Monday, October 6, 2014

Google gaat beveiligers inbesteden

Google gaat meer dan 200 beveiligers zelf in dienst nemen. De beveiligers krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden als het overige Googlepersoneel, waaronder een ziektekostenverzekering. Momenteel maakt Google nog gebruik van een beveiligingsbedrijf.

De beslissing komt nadat vakbond SEIU meerdere malen actie heeft gevoerd om te zorgen dat Google verantwoordelijkheid neemt voor de arbeidsvoorwaarden en de arbeidsrechten van de beveiligers die in hun kantoren werken. Deze zomer verscheen een rapport waaruit blijkt dat beveiligers $14 per uur verdienen, tegen een modaal loon van $63 per uur voor de softwareontwikkelaars.

Google stelt dat de protesten geen invloed hebben gehad op zijn beslissing om de beveiliging in te besteden. De Wall Street Journal stelt dat de beslissing van Google weer van invloed zou kunnen zijn op bedrijven als Facebook en Apple. Apple maakt momenteel gebruik van hetzelfde beveiligingsbedrijf als Google en zag zich geconfronteerd met een protest bij de Apple Store in San Francisco in augustus, waarbij 12 mensen gearresteerd werden. Techbedrijven in Sillicon Valley liggen steeds meer onder vuur vanwege de arbeidsvoorwaarden en –omstandigheden van uitbesteed personeel.

No comments: