Thursday, December 5, 2013

Incheon Airport moet rechten van uitbestede werkers respecteren

Incheon Airport, één van de grootste luchthavens van Azië, kreeg onlangs de ‘Airport of the Year Award’ van het CAPA Center for Aviation. Deze prestatie staat in scherp contrast met de manier waarop werknemers worden behandeld, waarschuwt vakbond KPTU:

De Incheon International Airport Corporation schept op over deze prijzen in de media en op borden die overal in het vliegveld zijn opgehangen. Dit glanzende imago kan echter maar nauwelijks de donkere realiteit verhullen: Ongeveer 6.000 uitbestede werkers maken lange, slopende uren om te zorgen dat het vliegveld brandschoon is en soepel functioneert. Hun lage lonen vertalen zich in de winsten die worden gemaakt door de Airport Corporation.
Er was een staking van vliegveldwerkers in november voor nodig om te zorgen dat het vliegveld zijn verantwoordelijkheid nam voor fatsoenlijke arbeidsomstandigheden voor uitbestede werknemers. Sindsdien zijn voorstellen echter uitgebleven. De werkers geven aan dat ze geen andere keus hebben dan opnieuw het werk neer te leggen en ze verzekeren dat december 2013 de geschiedenis in zal gaan als ‘het moment waarop we onze waardigheid opeisten’.


Lees het hele verhaal hier

No comments: