Sunday, May 5, 2013

FNV verkiezingswijzer

FNV-leden kiezen momenteel een nieuwe voorzitter en de leden van het ledenparlement. De voorzitterskandidaten hebben inmiddels enige aandacht gekregen in de media en ze zijn met elkaar in debat gegaan, zie hier (FNV) en hier (Buitenhof). In het FNV-debat geven ze onder meer antwoord op de vraag wat hun grootste droom is. Corrie van Brenk: `Mijn grootste droom is een eerlijke samenleving, waarin de inkomensverschillen niet al te groot zijn'. Ton Heerts: 'Iedereen moet in vrede en veiligheid kunnen leven, wonen en werken, over de hele wereld'.
Voor zover ik weet zijn er (nog) geen enquĂȘtes gepubliceerd. Wel kan je hier zien hoe de kandidaten het doen op Twitter.
Het is lastiger om informatie te vinden over de kandidaten voor het ledenparlement, waardoor het nog niet mee zal vallen om een weloverwogen keuze te maken. Ronald Plokker (FNV Horeca) heeft een LinkedIn-groep gemaakt waar een aantal leden zich presenteert, in enkele gevallen geeft men daar ook een link naar blogs e.d. Verder heeft Willem Bos voor Grenzeloos een overzicht gemaakt van kandidaten uit diverse sectoren die staan voor een democratische en activerende bond.
Tenslotte: wacht niet te lang met stemmen; stemmen voor het ledenparlement kan nog tot en met 7 mei (n.b. in sommige sectoren wordt een andere procedure gehanteerd).

No comments: