Friday, March 22, 2013

Staken en de belangen van flexwerkers

De stakende distributiewerkers bij Albert Heijn hebben een principeakkoord bereikt met hun werkgever. “In deze staking stonden vaste krachten en uitzendkrachten schouder aan schouder om te strijden voor meer zekerheid. Dat is nog niet vaak vertoond”, reageerde Ron Meyer van FNV Bondgenoten.
De afgelopen jaren leverden veel mensen kritiek op de vakbonden omdat die de zogenaamde ‘outsiders’, zoals flexwerkers, in de steek zouden laten. Je zou van deze critici misschien steun hebben verwacht voor de acties van de distributiewerkers, maar daar viel niet zoveel van te merken.
Waarschijnlijk komt dit doordat de distributiewerkers het werk neer hebben gelegd, terwijl we in Nederland sociale conflicten liever uit de weg gaan. Onze cultuur van harmonieuze sociale verhoudingen is een groot goed. Aan de andere kant, veranderingen komen natuurlijk niet vanzelf tot stand.
In dit verband is het interessant om te kijken naar de rest van Europa. Bijna nergens wordt zo weinig gestaakt als in Nederland. Maar flexwerkers zijn in verschillende opzichten beter af in landen waar vakbonden eerder bereid zijn om sociale strijd te voeren. In die landen verdienen flexwerkers minder vaak een laag loon en is de employment protection van flexwerkers beter geregeld (klik op de grafiek om een grotere versie te zien).
Uit de cijfers blijkt verder dat de positie van flexwerkers in Nederland ongunstig afsteekt bij de rest van Europa. Staken kan een effectief middel zijn om daar iets aan te veranderen, zo hebben de distributiewerkers laten zien.


Bron
Stakingen: Eurostat, gemiddeld aantal verloren werkdagen per 1000 werknemers per jaar (gemiddelde over 2000-2007; cutoff bij 35 dagen). Employment protection tijdelijke contracten: OECD. Laag loon flexwerkers: Eurostat.


No comments: