Sunday, February 10, 2013

Ontevreden werknemers? Stuur de beveiliging erop af

Werknemers van de Amsterdamse zorginstelling Amsta voeren actie omdat ze willen dat extra geld voor de zorg ook echt aan de zorg wordt besteed. In plaats van met de werknemers te praten, besloot de directie beveiligers bij de deur te zetten die de paspoortnummers moeten opschrijven van iedereen die naar binnen wil. Vakbond Abvakabo FNV:
De kosten hiervan bedragen al gauw 30.000 euro voor deze week. Medewerkers ervaren de beveiligers als intimiderend. Daarnaast voelen medewerkers zich geschoffeerd door de uitspraak van Amsta vandaag dat het geld voor deze beveiliging rechtstreeks van de zorg af gaat.
Het is de vraag of het hier om een incident gaat. Afgelopen week verscheen de Security Management Survey 2012/2013 (samenvatting). ‘Arbeidsonrust’ staat voor het eerst in de top 10 van securityincidenten, op plek nummer 8, en het staat ook voor het eerst in de top 10 van securityrisico’s. Blijkbaar beschouwen werkgevers ontevreden werknemers steeds vaker als een probleem dat je aanpakt door er beveiliging op af te sturen.

No comments: