Saturday, April 7, 2012

1 mei code rood

Op Facebook wordt opgeroepen om op 1 mei actie te voeren voor bestaanszekerheid onder de noemer code rood. De acties richten zich tegen het crisisbeleid van het huidige kabinet:

Eind april leveren “de Wijzen uit het Catshuis” hun afbraaklijstjes in Brussel in. Helaas kunnen we al raden wat dat betekent: een nieuwe aanval op onze bestaanszekerheid! Jarenlang worden privatiseringen, flexibilisering en marktwerking ons aangesmeerd als wondermiddel. In die traditie presenteert Kabinet Wientjes ons nu het extreem verslechteren van onze bescherming tegen ontslag en werkeloosheid als vooruitgang. Dat is een slechte grap ten koste van ons en onze samenleving. De ene afbraak van sociale voorzieningen stapelt zich op de andere afbraak van ons sociale vangnet. Ondertussen blijft ons leven duurder worden. En dan zou van de regering ons loon niet mee mogen stijgen met de prijzen. Dit alles is geen oplossing, maar het verergeren van onze crisis.


Hier wordt uitgelegd hoe je mee kan doen en hoe je zelf acties aan kan melden.

1 comment:

Unknown said...

De overheid doet maar. Op een gegeven ogenblik is de grootste massa hier niet meer mee eens.

Graaicultuur vs arbeidsmarktparticipatie. Kansen van jonge talentvolle mensen (ondernemers, hbo-ers, academici, mbo-ers, cultuurgroeperingen)worden door malversaties (aanpak huizenbeleid, graaicultuur, tegenwindcultuur voor initiatiefnemers) beknot. Zij allen voelen dit direct in hun portomonnee (DUO-wijzigingen etc,).

En de witteboordencrimineel komt ermee weg, wordt geeneens gearresteerd!

Rare wereld is dit geworden.

Dat accepteer je toch niet? Blijf niet op de bank zitten en geef je op als lid:

www.bondvoorwerk.nl

Groetjes,

Sandra van Rij
lid BvW