Friday, June 24, 2011

Thuiszorg gaat staken

Thuiszorgmedewerkers in Haarlem en de IJmond gaan staken tegen de werkgever, die ze voor de keuze stelt om 30% loonsverlaging te accepteren of ontslagen te worden. Hieronder de aankondiging:

Wij, de thuiszorgmedewerkers van de Viva! in Haarlem en de IJmond, gaan volgende week dinsdag en woensdag weer in staking tegen een loonsverlaging tot 30% of ontslag. Maandagavond (27 juni), vanaf een uur of 6, slaan een aantal van ons hun tenten op in de binnentuin van het stadhuis Haarlem waar juist die avond vergadert wordt over meerjarige bezuinigingen op de hulp bij de huishouding.
Het tentenkamp is een mooie gelegenheid om de actie van de ruim 150 medewerksters te steunen. Door ook je tent op te slaan op de binnentuin, of door de solidariteit te tonen met je aanwezigheid of wat je ook bedenkt.
De ontslagaanvraag is inmiddels bij 350 collega's via het UWV op de mat gevallen. Daartegen zal door de Abvakabo FNV een verweer worden opgesteld. De strijd die wij voeren is belangrijk voor onze bestaanszekerheid en voor het behoud van goede zorg.
Wanneer het UWV instemt met het ontslag wordt een gevaarlijk precedent geschapen voor alle andere bazen in Nederland die het werk graag goedkoper gedaan willen hebben. Het is de waanzin ten top. Het werk blijft gewoon bestaan. alleen wil de baas dat wij het voor 3 euro bruto per uur minder gaan doen.
Voortgejaagd door de marktwerking bij de aanbesteding van de hulp bij het huishouden wordt in het hele land zwaar gesneden in de arbeidsvoorwaarden van de thuiszorgmedewerksters. Verschillende gemeentes sluiten zelfs contracten met schoonmaakbedrijven. Zij behalen zo een bezuiniging over de rug van de zwaksten. Maar daarbij hebben zij zich verkeken op de strijdvaardige medewerkers in Haarlem en de IJmond.
Kijk ook op: www.wijzijndethuiszorg.nl

No comments: