Sunday, April 17, 2011

VS: bonden hopen 44.000 beveiligers op vliegvelden te organiseren

Amerikaanse publieke sectorbonden liggen onder vuur, maar desondanks ziet het ernaar uit dat komende dinsdag 44.000 beveiligers op vliegvelden zich aan zullen sluiten bij een vakbond. Dit zou neerkomen op de grootste ledenwinst onder federale werknemers in de Amerikaanse geschiedenis, meldt de New York Times. Tot voor kort was het verboden voor ze om zich bij een vakbond aan te sluiten en sommige mensen vinden nog steeds dat alle eisen die beveiligers zouden kunnen hebben alleen maar ‘afleiden van datgene waar ze zich op zouden moeten concentreren’.
Sinds februari hebben de beveiligers het recht om zich te organiseren, al zijn er nog grote beperkingen. Ze mogen nog steeds niet onderhandelen over hun loon en ze mogen niet meedoen aan stakingen of langzaamaanacties. Ondanks deze beperkingen lijken de beveiligers enthousiast om zich bij een vakbond aan te sluiten. Ze willen op een meer transparante en respectvolle manier worden behandeld.

UDPATE – Werknemers hebben voor een vakbond gestemd, maar een tweede verkiezing is nodig om te bepalen welke vakbond ze mag vertegenwoordigen.

No comments: