Friday, October 1, 2010

Tegenwicht voor de Tea Party

Morgen organiseren vakbonden en burgerrechtenorganisaties in Amerika een demonstratie die een antwoord moet bieden op de Tea Party en tegelijk vrijwilligers moet motiveren om kiezers te mobiliseren voor de congresverkiezing in november. “Zijn wij met meer dan de Tea Party?”, vraagt Labor Notes zich af.
In een achtergrondartikel tonen Jane Slaughter en Mark Brenner enig respect voor de Tea Party-beweging. “Hoewel de Tea Party gevoed wordt door het grote geld, van libertaire miljardairs tot FOX News, is het meer dan alleen een stroman voor big business. Door haar gebrek aan structuur kunnen politieke groentjes het initiatief naar zich toetrekken en groepen oprichten die lokaal worden aangestuurd, onafhankelijk optreden en niet bang zijn om de status quo uit te dagen – zelfs al klopt er niets aan hun idee├źn over wat er mis is en hoe het moet worden aangepakt.”
Ze zeggen dat vakbonden meer hadden moeten doen om hun leden te informeren en dat Obama meer had moeten doen voor de belangen van werknemers.
Foto CC Bonzo McGrue

No comments: