Saturday, April 10, 2010

Schoonmakersstaking: Update 5

Afgelopen woensdag is een delegatie van schoonmakers en hun kinderen naar Paleis Noordeinde gegaan om bij de koningin aandacht te vragen voor hun situatie. De koningin zelf was niet direct beschikbaar, maar kinderen hebben wel tekeningen voor haar achtergelaten.
Afgelopen week hebben schoonmakers bij de Heineken Experience en de Universiteit van Amsterdam zich aangesloten bij de landelijke staking.
Schipholbaas Jos Nijhuis heeft genoeg van de troep en heeft de schoonmaakbedrijven opgeroepen om concessies te doen. Hij voegde daaraan toe dat Schiphol zelf als opdrachtgever ook een ‘bijdrage’ wil leveren. Rob Bongenaar van werkgeversorganisatie OSB kiest echter voor escalatie. “We gaan het bod heroverwegen; dat kan ook naar beneden gaan,” zei hij tegen het ANP.
Werknemers van het GVB hebben bij hun directie aangedrongen op betere arbeidsvoorwaarden voor de schoonmakers. De sectorraad Beroepsgoederenvervoer over de weg van FNV Bondgenoten stuurde een solidariteitsverklaring. En in Den Bosch hebben solidariteitsgroepen een picket georganiseerd bij de OSB.
Ook veel politci steunen de acties, al zei Liesbeth Spies (CDA) vandaag op de radio dat de schoonmakers wat haar betreft geen opslag krijgen. “Ik hoop dat ze op een gegeven moment weer gewoon hun werk gaan doen,” voegde ze daaraan toe.
Vanmiddag presenteerde GroenLinks haar concept kandidatenlijst voor de verkiezing van 9 juni. Eén van de voorgestelde kandidaten is Linda Voortman van FNV Bondgenoten, die een actieve rol speelt in de schoonmakerscampagne. Eerder zette de SP Ron Meyer al op de lijst.

Foto: FNV Bondgenoten. Teken de petitie om de schoonmakers te steunen

No comments: