Wednesday, March 3, 2010

Werklozen vormen online-gemeenschap

Voormalig pitcher Jim Bunning moet uit de National Baseball Hall of Fame worden gezet, aldus UCubed, een online initiatief om werklozen te organiseren. Ze richten hun pijlen op Bunning – tegenwoordig senator – vanwege zijn tegenwerking bij een initiatief om werkloosheidsuitkeringen te verlengen.
UCubed helpt leden om in contact te komen met andere leden in hun woonomgeving zodat ze ‘cubes’ kunnen vormen, groepen van 6 activisten die samenwerken, bijvoorbeeld door zich in te zetten voor werkgelegenheid en werkloosheidsuitkeringen. Ze krijgen praktische tips, bijvoorbeeld als het gaat om citeerbare uitspraken voor de media.
UCubed is opgericht door de International Association of Machinists and Aerospace Workers (IAM). Momenteel zijn er bijna 1.500 leden.
Op de website van UCubed staat de volgende introductie: “Je hebt je baan verloren. Je bent niet de enige. 31 miljoen Amerikanen staan voor dezelfde uitdaging. Je wil je oude leven terug. Maar je kan het niet alleen doen. Dat kan niemand. Je hebt elkaar nodig. Dat is het doel van UCubed: jou en 31 miljoen andere Amerikanen helpen om zich te organiseren, samen te werken en weer aan het werk te gaan. Laat UCubed je helpen om in contact te komen. Vorm een cube en vermenigvuldig je politieke en economische macht met 6. Dan met 36. Uiteindelijk met 31 miljoen. Neem het heft in handen.”

No comments: