Wednesday, March 25, 2009

Rechter: bod schoonmaakbedrijven onvoldoende

De Rechtbank Utrecht heeft vannacht zes schoonmaakbedrijven opgeroepen om voor maandag 12.00 uur met een beter bod te komen voor de schoonmakers die werkzaam zijn op Schiphol, meldt Ron Meyer van FNV Bondgenoten. In afwachting van het nieuwe bod hebben de schoonmakers hun voorgenomen staking uitgesteld.
De schoonmakers voeren al maandenlang actie voor vast werk, reiskostenvergoedingen en respect. Vandaag zouden zeshonderd van de duizend schoonmakers op Schiphol in staking gaan.
De schoonmaakbedrijven zijn naar de rechter gestapt om de staking te laten verbieden. Zij vinden dat de schoonmakers geen betere arbeidsvoorwaarden mogen eisen omdat dat slecht zou zijn voor de ‘veerkracht’ van de schoonmaakbedrijven tijdens de economische crisis. Ook stellen ze dat ze zelf wel voor de belangen van de schoonmakers opkomen in de onderhandelingen met Schiphol.
Schoonmaakster Judy Lock reageerde eerder op de houding van de schoonmaakbedrijven en Schiphol: “Wij vragen geen belachelijke bonussen. Wij vragen weinig: respect, waardering en een vergoeding om onze gezinnen te kunnen onderhouden. En zelfs dat is Schiphol en de schoonmaakbedrijven te veel. Eens kijken wat er gebeurt als er helemaal niet schoongemaakt wordt. Misschien dat we dan wél serieus genomen worden”.
Foto: Gonca Akyar

No comments: