Friday, March 27, 2009

Jongeren online in de clinch over vakbondFNV-jongeren die hun lidmaatschap opzeggen kunnen gratis lid worden van de jongerenorganisatie van oppositiepartijen VVD, D66 of GroenLinks. Om hun campagne te promoten, hebben ze een Hyvesgroep aangemaakt, die inmiddels 130 leden heeft.
Het initiatief is een reactie op het sociaal akkoord tussen de regering en de sociale partners, waarin de FNV een cruciale rol zou hebben gespeeld. De regering wil de AOW-leeftijd verhogen naar 67 jaar, maar de sociale partners hebben bedongen dat ze met een alternatief plan mogen komen mits dat dezelfde besparing oplevert.
“Het kabinet heeft onder druk van de FNV met de sociale partners afgesproken niet tot een oplossing te komen voor de hervorming van de AOW, maar de problemen door te schuiven naar later dit jaar”, aldus de politieke jongerenorganisaties. “Als jongere zit je voor toekomstperspectief bij de FNV verkeerd. Wil je echt voor je toekomst strijden? Wordt dan als ex-FNV'er gratis lid van DWARS, de Jonge Democraten of de JOVD!”
De populaire weblogs Sargasso en GeenCommentaar publiceerden het ‘Antwoord van een jonge FNV’er’, die aanvoert dat er helemaal geen probleem is met de AOW en dat het verhogen van de AOW-leeftijd niets doet aan de crisis. Hij voegt daaraan toe dat hij zich geen generatieconflict laat aanpraten door organisaties die stellen dat ouderen niet solidair zijn. “Er zijn genoeg reële redenen om ouderen iets kwalijk te nemen (alle bezuinigingen op onderwijs, de idiote hypotheekrenteaftrek, dat eeuwige gezeur over de Maagdenhuisbezetting, de traagheid bij de kassa van de Albert Heijn, het nordic walken) zonder er ook nog wat bij te verzinnen”.
Ondertussen is er op Youtube een video verschenen waarin wordt getest of de JOVD inderdaad een goed alternatief is voor een vakbond. “Daar gaan we flinke boetes voor krijgen van Schiphol en ik hou jullie daar aansprakelijk voor, dat kunnen jullie niet maken! Mag ik alstublieft een adres van u hebben want u gaat nog van me horen!”. Zie het filmpje hierboven.

No comments: