Saturday, August 30, 2008

Eigenaar: Center Parks moet met schoonmakers praten

Een delegatie van schoonmakers heeft Pierre & Vacances, eigenaar van Center Parks, gevraagd om in te grijpen in het conflict met Menke, het Duitse schoonmaakbedrijf dat is ingehuurd door Center Parcs. De schoonmakers - leden van FNV Bondgenoten en het Duitse IG Bau - kregen steun van de Franse CFDT en van de Uni Global Union. De schoonmakers eisen gelijke behandeling van Duitse en Nederlandse werknemers en een einde aan de intimidatie van vakbondsactivisten.
"Als je het recht om je te organiseren in een vakbond frustreert, worden mensenrechten overtreden." zegt Ron Meyer van FNV Bondgenoten. "We zijn blij dat we bij Pierre & Vacances goed ontvangen zijn en zij direct de toezegging deden een afspraak te regelen. Erg belangrijk voor ons is dat ze toezegden dat de Center Parcs-hoofddirectie bij dat overleg aanwezig zal zijn. Center Parcs móet betrokken zijn om uit dit conflict te kunnen komen. In Menke hebben we na alle geschonden afspraken geen vertrouwen, in Center Parcs na vandaag weer een klein beetje."
Schoonmakers protesteren al acht maanden tegen ongelijke behandeling, onderbetaling en intimidatie door Menke. Ze vinden dat Center Parcs verantwoordelijkheid moet nemen voor de misstanden die plaatsvinden in het vakantiepark.
Bron: FNV Bondgenoten. Stuur hier een solidariteitskaart

No comments: