Thursday, May 1, 2008

‘Positie in traditionele sectoren niet weggooien’

Schoonmakers wisten onlangs succes te boeken met een campagne geïnspireerd door de organisingaanpak van Amerikaanse bonden zoals de SEIU. Werkt deze aanpak ook in traditionele sectoren? Vakbondsbestuurders Niek Stam (havens) en Egbert Schellenberg (olie en chemie), werkzaam bij FNV Bondgenoten in Rotterdam, hebben vraagtekens.
Schellenberg: “We hebben natuurlijk mensen met vaste dienstverbanden en een redelijke organisatiegraad, en dan voegt het denk ik niet zoveel toe. Dan heb je er veel meer aan dat een werkgever een keer een plan maakt dat helemaal verkeerd schiet. Wanneer heb ik in mijn pakket echt ledenwinst geboekt? Toen er bij Shell zo’n achterlijke werkgever in de kantine ging staan en zei, de verschraling van het pensioen gaan we doorvoeren. Daar hebben we nu een organisatiegraad van zeventig procent. Dat is anders in de schoonmaak, bij de taxi’s. De arbeidsvoorwaarden zijn daar beroerd, die kunnen niet afgebroken worden, die moet je eigenlijk opbouwen. In dat soort sectoren zie ik wel dat organising goed werkt”.
Wat ze wel aanspreekt in de organisingaanpak is het polariseren. Stam: “Elke keer het conflict zoeken. Daarmee trek je aandacht. Daarmee laat je als vakbond aan je mensen zien dat je bereid bent om ervoor te gaan knokken”.
Sommige bonden zeggen dat het belangrijk is om niet alleen actief te zijn in traditionele sectoren, maar om ook middelen in te zetten in groeisectoren waar de bond nog geen sterke positie heeft. Schellenberg: “Ja natuurlijk zal je moeten investeren als je wil groeien. En er valt in de traditionele sectoren niet zo verschrikkelijk veel te groeien. Alleen waar je verschrikkelijk voor op moet passen is dat je het kind niet met het badwater weggooit. Als je je positie in de traditionele sectoren weggooit ben je ook je slagkracht kwijt op het moment dat je aanvallen krijgt zoals rond het pensioen en het ontslagrecht. Uiteindelijk zijn dit wel de sectoren die ons overeind moeten houden. Als je de mensen die je daarvoor inzet terugtrekt omdat je je geld nodig hebt voor de groeisectoren, dan moet je je wel afvragen wat je aan het doen bent. En ik denk dat er trouwens genoeg geld in de vakbeweging over de balk gaat dat daarvoor inzetbaar is zonder dat je het bij de traditionele sectoren weg hoeft te halen”.
Overigens boeken Stam en Schellenberg allebei nog ledenwinst. Stam: “In de haven gaan met het laatste VUT-plan gaan tussen 2002 en 2010 vierentwintig honderd man weg. Op een bestand van een kleine zevenduizend. Er zijn inmiddels negenhonderd nieuwe jongens binnengekomen. Daarvan hebben we er achthonderd georganiseerd. En van die vierentwintighonderd die eruit gaan, daarvan blijft iedereen lid. Want we hebben een eigen Dockersveteranenclub opgericht. Je moet ze niet bij UGO [uitkeringsgerechtigden en ouderen] in de bak gooien want dan bedanken ze gewoon. De mensen willen namelijk bij hun vak en hun collegas betrokken blijven”.
Website. Foto: Shirley de Jong / Flickr

No comments: