Sunday, May 11, 2008

Leiderschap uit het hart


Voormalig Vice President of In Flight Services Sharon kijkt strak in de camera. “Dat ben ik aan jullie verplicht. Dat heet leiderschap uit het hart. Uit mijn hart”.
Inderdaad, Wibben heeft het beste voor met haar medewerkers. Maar ze waarschuwt: “Neem je tijd om goed na te denken over de belangrijke beslissing die je gaat nemen voor je toekomst, je carrière en het bedrijf waar je werkt. [...] Een vakbond bij de In Flight Services zou afbreuk doen aan de relatie die we momenteel hebben. Omdat er iemand tussen ons zou komen te staan”.
Ondertussen vragen stewardessen zich af waarom Delta zoveel geld steekt in een antivakbondscampagne, terwijl een toegezegde salarisverhoging niet doorging. Ze stelden een video samen om de propaganda van Delta aan de kaak te stellen.
De meerderheid van de stewardessen wil zich aansluiten bij een vakbond, maar Delta is een agressieve antivakbondscampagne gestart, waarbij medewerkers verplicht bijeenkomsten in afgehuurde bioscopen moeten bijwonen en het bedrijf zo nu en dan illegale activiteiten ontplooit.

No comments: