Wednesday, May 21, 2008

Bijeenkomst vakbondsjongeren op Europees Sociaal Forum

Op initiatief van de jongerenafdeling van de Duitse vakcentrale DGB wordt een bijeenkomst voorbereid van vakbondsjongeren op het Europees Sociaal Forum (ESF) in Malmö (Zweden) in september. Van 29 mei tot 1 juni vindt een voorbereidingsbijeenkomst plaats in Hustedt (Duitsland).
Het doel is om kritiek te formuleren op de neoliberale globalisering en om de Europese samenwerking met vakbonden en andere organisaties te versterken.
Op het ESF zullen vakbondsjongeren workshops organiseren over internationale vakbondscampagnes; flexicurity; onderwijs; arbeidsrecht en migratie; de geopolitieke strategie van de EU en media. Onder de deelnemers zijn vertegenwoordigers van Fellesforbundet (Noorwegen); SACO en LO (Zweden); SAK en AKAVA (Finland); CCOO (Spanje); CFDT (Frankrijk); ÖGJ, GPA en VIDA (Oostenrijk); ZSSS (Slovenië); Podkrepa (Bulgarije); DGB Jugend, IG-Metall Jugend, Ver.di Jugend en GEW (Duitsland).
Vakbondsjongeren zijn welkom om deel te nemen aan zowel de voorbereidende bijeenkomst als de activiteiten op het ESF. Voor meer informatie: neem contact op met Daniela Linke of bezoek deze website.

No comments: