Sunday, March 30, 2008

Ziekenhuizen in Ohio: campagnevoeren of samenwerken

De Service Employees International Union (SEIU) probeert 8.000 verpleegsters te organiseren die werken bij de vestigingen van Catholic Healthcare Partners in Ohio. Een verkiezing over vertegenwoordiging door de vakbond is afgelast na kritiek van een militante vakbond.
De SEIU en het management hadden afgesproken om een verkiezing te houden zonder eerst campagne te voeren. “Om het conflict en de negatieve spanning te voorkomen die gewoonlijk voortkomen uit organisingcampagnes ... zullen noch managers noch vakbondsvertegenwoordigers u benaderen en zullen ze zelfs geen vragen beantwoorden als u ze benadert”, aldus een brief aan het personeel van een ziekenhuis in Lima.
Een SEIU-aanhanger legde uit dat de vakbond al jaren probeert om de ziekenhuizen te organiseren en daarbij op felle weerstand is gestuit. Daarom probeert men nu om de werknemers te vertegenwoordigen via een verkiezing die is afgesproken met het management. “Ik zou mensen vertellen, we werken op een ander niveau om te zorgen dat er een verkiezing komt zonder de intimidatie waarmee we te maken hadden in het begin van de campagne”, zei ze tegen Labor Notes.
Een woordvoerder van een meer militante verplegersvakbond is het hier niet mee eens: “Als je geen sterk draagvlak hebt dan ondermijn je het vakbondswerk voor iedereen. De filosofie zou niet moeten zijn 'koste wat kost een vakbond', het zou moeten gaan om een sterke aanhang en een democratisch proces”.
Labor Notes

No comments: