Sunday, March 30, 2008

FNV Bondgenoten lanceert eigen 'Hyves'

[bijgewerkt] FNV Bondgenoten heeft onlangs de betaversie gelanceerd van Jobcircle, een netwerksite die als doel heeft om jongeren met elkaar in contact te brengen en ervaringen uit te laten wisselen. Ook kunnen ze vragen over werk en inkomen beantwoord krijgen vanuit een werkwiki, vanuit het netwerk of via de chat met een van de juridisch adviseurs.
“Het is geen bond, het is een platform”, aldus directeur Ronald Huizer tegenover het kaderblad van de bond. “Mensen kunnen zelf hun koers bepalen. Er kennis halen en brengen. Je kunt er contact zoeken met mensen die hetzelfde werk hebben als jij. Je kunt je er ook ori├źnteren op een werkgever, want we gaan samen met de leden veel ervaringen met, en informatie over werkgevers verzamelen”.
De site gaat samenwerken met FNV Loopbaanadvies en er wordt ook juridisch advies geboden. De site biedt verder een CV-manager en een looncalculator. Niet-leden kunnen zich registreren en kennis uitwisselen, maar ze moeten betalen als ze gebruik willen maken van diensten zoals juridisch advies. In de toekomst moet Jobcircle zelfvoorzienend worden.
Jobcircle is een BV met de vakbond als enige aandeelhouder. De vakbond heeft 4 miljoen euro in het project geinvesteerd. De bondsraad nam het investeringsbesluit met een zeer kleine meerderheid. Het gaat om een nieuw concept dat moeilijk is uit te leggen aan mensen, zo legt Huizer uit. “Ik ben benieuwd wat de bondsraadleden ervan vinden, nu er daadwerkelijk wat te zien is”.
Bron: BK. Jobcircle

No comments: