Thursday, March 20, 2008

Campagne voor eerlijke kleding bij Olympische Spelen

Vanochtend is in Amsterdam de Play Fair 2008 campagne voor eerlijke sportkleding van start gegaan. De initiatiefnemers willen dat de merchandising voor de spelen in Beijing (2008), Vancouver (winter 2010) en Londen (2012) op een sociaal verantwoorde manier geproduceerd wordt. Vorig jaar kwamen misstanden aan het licht bij vier Chinese fabrieken waar producten met het Olympische logo geproduceerd werden.
Play Fair 2008 wordt georganiseerd door de International Trade Union Confederation (ITUC), de Schone Kleren Kampagne (SKK), en de International Textile Garment and Leather Workers Federation (ITGLWF). Door middel van bluetooth, sms en e-mail kunnen mensen helpen om een alternatieve Olympische vlam naar Beijing te sturen.
Christa de Bruin (SKK): “Bij het maken van de Olympische producten worden nu door werknemers ook Olympische records gebroken. Ze werken zich uit de naad, voor een schijntje, onder slechte arbeidsomstandigheden. Doe mee met onze oproep aan het IOC om een einde te maken aan de slechte behandeling van werknemers in hun eigen productieketen”.
Campagne

No comments: