Thursday, March 20, 2008

ACORN wil 1,2 miljoen kiezers mobiliseren

De Association of Community Organisations for Reform Now (ACORN) heeft haar plannen bekendgemaakt om 2,8 miljoen huishoudens te benaderen tijdens haar opkomstbevorderingscampagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezing. Het doel is om tussen nu en september 1,2 miljoen zwarten, Latino’s, mensen met lage inkomens en jongeren te registreren als kiesgerechtigde. Sinds september vorig jaar heeft ACORN al geholpen om meer dan 177.000 kiesgerechtigden te registreren.
“Families in onze gemeenschappen roepen om verandering”, aldus landelijk voorzitter Maude Hurd van ACORN. “Ze hebben behoefte aan verandering als het gaat om de angst om uit je huis gezet te worden, als het gaat om adequate gezondheidszorg en als het gaat om lage lonen; en ze hebben behoefte aan een kans om een betere toekomst op te bouwen”.
In Amerika hebben opkomstbevorderingscampagnes een groot effect op verkiezingsuitslagen. Vakbonden en bondgenoten zoals ACORN gebruiken zulke campagnes als middel om sociaal beleid af te dwingen.
ACORN

No comments: