Friday, February 22, 2008

Nog meer steun voor Obama

Woensdag besloot de Association of Community Organisations for Reform Now (ACORN) haar steun uit te spreken voor de Democratische presidentskandidaat Barack Obama. De organisatie denkt dat Obama iets zal doen aan de hypotheekcrisis waar veel huiseigenaren met lage inkomens de dupe van zijn, en verwacht dat hij het immigratierecht op een rechtvaardige manier zal hervormen.
Een andere reden om Obama te steunen is dat hij in het verleden met ACORN heeft samengewerkt toen hij organiser was voor Project Vote, een initiatief om de opkomst bij verkiezingen te verhogen. “Ik heb een achtergrond in organising aan de basis”, zei Obama tegen ACORN-leden. “Dat is wat ik drie en een half jaar deed voordat ik rechten ging studeren”.
ACORN, een organisatie met meer dan 350.000 leden, werkt vaak samen met vakbonden in leefbaar-looncampagnes en kiezersmobilisatiecampagnes.
Gisteren kreeg Obama ook de steun van Change to Win, de federatie van vakbonden die zich in 2005 afscheidden van de AFL-CIO. Aangesloten bonden SEIU en UFCW hadden eerder al bekendgemaakt dat ze Obama steunen.
Foto: Obama met ACORN-leden in Texas

No comments: