Wednesday, November 14, 2007

Werknemers praten mee over toekomst Unilever

Werknemers die met de gevolgen van globalisering worden geconfronteerd hoeven zichzelf niet als passieve slachtoffers te zien. Dit is een van de belangrijkste lessen van vier weken staken bij vijf Unilevervestigingen, zegt Lucas Vermaat van FNV Bondgenoten.
Stakers wonnen een beter sociaal plan, met onder meer omscholing of ondersteuning bij het starten van een eigen bedrijf. Daarnaast hebben ze voor elkaar gekregen dat ze mee mogen praten over de toekomst van het bedrijf. Nu is het zaak om te zorgen dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt met hun inbreng, aldus Vermaat.
Daarbij helpt het dat de positie van de bond sterker is geworden door de staking. Bij de stakende bedrijven is 90% van de werknemers lid van de bond.
Toen het erop leek dat Unilever productie tijdelijk naar andere Europese landen wilde verplaatsten, weigerden vakbondsleden in de haven om lading van Unilever te behandelen.
Tijdens de campagne heeft FNV Bondgenoten ook uitzendkrachten bij de Unilevervestigingen georganiseerd. Als onderdeel van het akkoord krijgen er honderd een baan bij Unilever. Op locatie zijn inzamelingen gestart om te zorgen dat de stakingsuitkeringen van de uitzendkrachten worden aangevuld.
Vermaat stelt dat bedrijven die naar landen als Polen of Rusland gaan binnen een jaar hun investeringen kunnen terugverdienen als gevolg van subsidies en belastingvoordelen. "In een land als India betaalt Unilever zelfs de eerste 10 jaar geen belasting. Dus keilen ze de mensen er na een paar jaar weer uit en beginnen een paar honderd kilometer verder een nieuwe vestiging. Ik heb hartverscheurende verhalen over de mail gekregen van die mensen".
Actiewebsite

No comments: